top of page

Wat wil je nog meer!


......?


Gisteren was ik met mijn jongste dochter, wandelen in de Ooijpolder. Met haar recente verjaardag heeft ze een verrekijker gekregen. Met de ANWB vogelgids in de hand, verrekijker om de hals en een vogelgekke moeder aan je zij.... Daar gingen we. We zijn al veel vaker gaan wandelen in de Ooijpolder, ik met mijn camera en Loes met de hare. Ik met interesse voor de vogels en Loes met interesse voor mij met de camera. De vogels waren als interesse nog latent aanwezig.


.....? vrouwtjeseenden zijn helemaal lastig onderscheiden.... maar zijn wel mooi!

Daar liepen we gisteren, vertrokken bij Oortjeshekke. Het struingebied in. Om de plas heen gelopen. Alles is dan weer nieuw, door de ogen van een verse verzamelaar van vogelsoorten zien. Wat een luxe om dan bij Nijmegen te wonen, met zoveel vogels. Onderweg zagen we al een ooievaar in het weiland lopen, vlakbij. Dan zie je meteen ook hoe groot ze eigenlijk zijn. Prachtig met dat verenpak op zijn/haar borst. Parmantig lopend door het gras. (geen foto van).


en dan al die ganzensoorten!!!!.....


Ooievaar, kuifeend, tafeleend, wilde eend. Canadese gans, grauwe ganzen en heel veel kolganzen. Een paar groepjes brandganzen. Een kwikstaart, kauwen, kraaien en een merel badderend in een klein poeltje.

Afsluiten met een “koffie to go” bij Oortjeshekke, zittend in het gras in de berm van het dijkweggetje, in de zon. We hadden zicht op het Ooievaarsnest naast Oortjeshekke, met een broedende ooievaar erop. Koffie, appeltaart met slagroom. Alles goed coronaproof geregeld......?

.....? Vanaf de dijk op het gras met de koffie met appeltaart. Tjilp, tjilp.


Hoe werkt de vogelgids. wat vind je waar. Streepje hier, vlekje daar. Klinkt als... Dan kom je toch tot een conclusie wat het kan zijn wat je ziet. Samen puzzelen.


Ik beschrijf een beetje hoe het begint het. Ergens meer van willen weten. Vogelen, het begin is er en dan wil je verder gaan verzamelen. Vervolgens wil je ook zien hoe elke soort zich gedraagt.

Wat heerlijk om te zien dat deze interesse wakker wordt en dat je die dan vervolgens met elkaar kunt delen. Meer heb ik niet nodig. Hier geniet ik van. Ook als het hierbij blijft! Het is goed.

Wat een fijne dag was dat Loes!

34 weergaven

Comments


bottom of page