top of page

Wandeling na infarctNu maar het beestje bij zijn naam noemen. 15 januari heb ik een licht hartinfarct doorgemaakt. Na de ziekenhuisopname en daarvan wat bijkomen en mijn weg zoeken, heb ik het maken van foto´s weer opgepakt. Mijn vorige blogje verwees er al naar. Nog steeds ben ik niet onderweg met mijn grote zoomlens. Hij is te zwaar en beperkt in mijn bewegingsmogelijkheden. Maar tot mijn verrassing kan ik met mijn Canon 100 mm lens (eigenlijk een goeie macrolens) redelijk goed uit de voeten. Ik wandel, als ik ga fotograferen dicht bij, bij de Oosterplas. Om de hoek dus. Vandaag was het een waar feest. De zon scheen regelmatig. Een buizerd bleef steeds weer terug komen. Er was een parmantig winterkoninkje, luid zingend. Een heggenmus gaf ook een prachtig lied cadeau. Veel koolmezen. Een zanglijster, koeten, hoenen, tafeleenden, kuifeenden. Een boomkruiper, meerdere bleven steeds opnieuw opduiken. Klein en snel. Krokussen overal en sneeuwklokjes. Zo meteen ga ik foto's bijvoegen.meerkoetwaterafdruk!


Ik probeerde een onderduikende meerkoet te fotograferen, maar er zit toch net teveel vertraging in indrukken en opnemen van de foto. Hij was dus steeds onder. Dat gaf wel een prachtige waterafdruk van de koet, zoals je hierboven kunt zien. Heel rustig rondlopend, de tijd vergetend, me verlekkerend aan de natuur. Of een worden met de natuur. Ik wil erin opgaan, dan laten de vogels zich zien. Dan kan ik het lang volhouden. Blijkt dat ik 3 uur buiten was. Daarna toch wel koud en echt moe weer thuisgekomen. Thuis, waar Christiaan is en het op alle manieren warm is. Veel beter wordt het niet. Oh ja, toch, heerlijk de foto's verwerken.

Rusten.... pff, waar ben ik toch in terecht gekomen. Ik probeer me er aan over te geven. Dat lukt de ene dag beter dan de andere dag. Ik ben beschermd door medicijnen voor een volgend infarct, voor nu. Verder onderzoek volgt. Ik laat het op me af komen. Ik probeer in het nu te zijn, veel buiten te komen en te genieten van die momenten. Kijken hoe het revalideren gaat lopen, wanneer die begint. Morgen heb ik een digitale intake.Meerkoet close up

SneeuwklokjesHeggenmus


Boomkruiper


Vrouwtje wilde eend. Ook zo mooi qua verentekening.


Wilde eenden, 2 mannetjes en 1 vrouwtje.


Ooievaars. Hier een greep uit de ongeveer 20 die er opeens vlogen en opeens weer verdwenen. Wat een majestueuze vogels. Zwevend, vrij en samen. Prachtig.

Zo maar een greep uit de opnamen van vandaag. Wordt weer vervolgd.

Comments


bottom of page